Zoete Aardappel Curry
Te serveren met rijst, brood en/of aardappels
Serveren:
3 tot 4 personen
Bereidingstijd:
1,5 uur
Goed Voor:
Diner
Ingredienten
- 250 ml kokosmelk
- 1 blikje kikkererwten
- 2 zoete aardappelen (plusminus 500 gram)
- 2 grote uien
- 4 teelepels kerriepoeder
- 1 vegetarische
- 1 groentebouillonblokje
- 700 ml gekookt water
- olijfolie (twee eetlepels)
- zout en peper
Benodigdheden:
Een grote pan met deksel. Een grote kom. Een roerlepel.
Een theelepel en een eetlepel.
1,5 uur bereidingstijd.
Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Giet kokend water in de kom.

Stap 1
Giet kokend water in de kom.

Stap 2
Voeg een bouillionblokje toe aan het water en roer.

Stap 3
Giet de vloeistof uit het blik kikkererwten.

Stap 4

Snijd de ui in dunne reepjes.

Stap 5

Voeg de uien toe aan de pan. Roer en doe de deksel op de pan.

Stap 6
Verwijder de schil van de zoete aardappelen.

Snijd de zoete aardappelen in plakjes van 1 cm. Snijd de ronde stukjes zoete aardappel in vieren.

Stap 7
Voeg vier theelepels kerriepoeder toe en roer.

Stap 8
Voeg de kikkererwten en stukjes zoete aardappel toe en roer verder. Kook 2-3 minuten.

Stap 9
Voeg het bouillonwater toe aan de pan.

Dek de pan af met een deksel.

Stap 10

Dek af met deksel en laat 45 minuten op een laag pitje staan. Af en toe roeren.

Stap 11
Voeg zout en peper toe (1 theelepel van elk of meer als je wilt). De curry is klaar om te serveren.

Optionele laatste stap.
Voeg eventueel een eetlepel Sambal Chili toe als je van pittig eten houdt. Andere manieren om met dit gerecht te variëren, zijn door gebakken uien of limoen toe te voegen.
