Veelgestelde Vragen

WIE KRIJGT EEN KERSTPAKKET?

Mensen met een Stadjerspas krijgen per huishouden één kerstpakket van Kerst 050. Dit geldt voor alleenstaanden, ouderen en gezinnen met kinderen.

BEZORGING

Als je een Stadjerspas hebt, hoef je verder niets te doen. We bezorgen het pakket bij je thuis.

Blijf er niet voor thuis. Onze bezorgers brengen vanaf vrijdag 17 december, elke dag, de pakketten rond. Alleen niet op zondag 19 december. Dit doen zij tot en met vrijdag 24 december 18:00 uur. Wij kunnen helaas niet aangeven wanneer we langskomen. We zijn allemaal vrijwilligers en geen postorderbedrijf. Hiervoor vragen we je begrip. Als je niet thuis bent, geven we het af bij de buren of we proberen het later nog een keer. We laten dan een briefje achter.

Graag zelfs! Als je zelf niet thuis bent, geven we het pakket voor jou af bij de buren. Of we proberen het later nog een keer. Fijn als je buurman/-vrouw het voor jou in ontvangst wil nemen. We laten dan een briefje achter. 

Als jij niet thuis bent en je buren ook niet, dan komen we een tweede keer bij je langs. Lukt dat weer niet, dan laten we een berichtje voor je achter waar je het kunt ophalen. Dat wordt na de kerstdagen. 

We bezorgen de kerstpakketten tot en met vrijdag 24 december 18:00 uur. Heb je tot die tijd nog niets ontvangen? Stuur dan een email naar contact@kerst050.nl. Vul je naam, adres en telefoonnummer in. Na de kerstdagen bieden we een oplossing aan.

Als je een Stadjerspas hebt, maar geen pakket wilt ontvangen, dan is dat een mooie kans om het pakket door te geven aan iemand die je er blij mee kan maken. Dit hoeft je niet aan ons door te geven.

Vanwege een verlate levering is er in de lichting van vrijdag 17 december helaas geen Lutje Magazine in de kerstpakketten meegekomen. In het Lutje Magazine Kerst 050 zitten kledingbonnen ter waarde van 25 euro. Vòòr de kerstdagen wordt op deze adressen, met vrijdag als bezorgdag, een Lutje Magazine Kerst 050 nabezorgd.

GEEN STADJERSPAS

Dit is de afspraak die wij hebben met de gemeente Groningen. De Stadjerspas is bedoeld om iets extra’s te regelen voor mensen met een laag inkomen. Daar past het pakket van Kerst 050 dus heel goed in.

KERSTPAKKET EN ANDERE REGELINGEN

Ja, dat mag. Je hoeft hier verder niets voor door te geven.

Alleen huishoudens met een Stadjerspas krijgen een kerstpakket van Kerst 050. Veel mensen die bij de Voedselbank bekend zijn, hebben een Stadjerspas. De Voedselbank deelt zelf ook eigen kerstpakketten uit.

INHOUD KERSTPAKKET

Er zitten onder meer etenswaren in, iets voor kinderen en waardebonnen voor kleding, speelgoed, energie en kringloop.

Nee. Het kerstpakket vervangt de kleding-/speelgoedbonnen niet. Eerder was een kerstactie van de gemeente Groningen wel kleding-/speelgoedbonnen.

 

Het kerstpakket krijg je van Kerst 050. De gemeente is één van de vele partners die deze actie ondersteunt.

 

Kerst 050 is een particulier initiatief van de Kwartiermakers en Missie050. Daar hebben heel veel organisaties zich bij aangesloten. Het Leger des Heils doet mee, net als Kringloop+ en vele anderen. Ook de gemeente Groningen en de Stadjerspas zijn dus partners van Kerst 050. Kijk hier https://kerst050.nl/partners/ eens.

Wat lief, natuurlijk kun je het pakket doneren. Maak er iemand anders blij mee! Dat is toch geweldig? Maar neem het dan alsjeblieft wel eerst van ons aan.

Ja, net als andere winkels is de Intertoys dicht. Daarom mag je een maand nadat de lockdown van winkels gestopt is, de speelgoedbon (met je stadjerspas) verzilveren. De datum 31 januari is daarmee vervallen. 

OVER KERST 050

Kerst 050 is een kerstactie voor minima in Groningen. Het bijzondere is dat tientallen Groningse kerken, organisaties en particulieren zich van harte verbinden aan Kerst 050. Samen regelen we 10.000 kerstpakketten en nog veel meer. Zo geeft Kerst 050 kleur en betekenis aan solidair en sociaal Groningen.

Stichting Missie 050 heeft als doel om een netwerk van Groningers, organisaties en kerken in te zetten voor de bloei van Groningen. De stichting wil burennetwerken in wijken versterken, sociaal onrecht zoals armoede, eenzaamheid en schuldenproblematiek tegengaan en werken aan een inclusieve stad. Kerst 050 is één van de projecten.

Nee, helaas niet. Alle pakketten zijn al vergeven. De Stadjerspas informeert je met een nieuwsbrief over de uitjes en acties. Houd dus je mail in de gaten.

HANDJE HELPEN

Dat is geweldig! Maar we hebben gelukkig al genoeg mensen die meehelpen. Misschien kan je nog ergens anders helpen? Bezoek een oudere in je buurt of help met boodschappen doen voor iemand in quarantaine.

Wat lief dat je daar aan denkt. Maar, nee, dankjewel. Alle donaties zijn inmiddels geregeld en die stoppen we in de pakketten. Kijk eens of je je spullen naar een kringloopwinkel kunt brengen? Of er iemand in jouw buurt blij mee kan maken? Via allerlei facebook-groepen kun je je spullen ook gratis aanbieden.

Jazeker hebben we nog chauffeurs nodig! Daar help je ons geweldig mee. De bezorgtijden zijn nu anders door de lock-down. We hebben tijdsloten in de ochtenden en de middagen. Je kan je alsnog aanmelden als chauffeur via de knop ‘Meedoen’ op de homepagina.

Je kunt je melden aan de Ulgersmaweg 51 in Groningen (het voormalige Bevrijdingsmuseum, naast de Voedselbank). Je kunt met je auto of bus gewoon het terrein oprijden en de loods binnenrijden. De koffie en thee staan klaar.